Kivitelezés – az építési minőség, a kedvező kivitelezői díj, a határidő, mint elvárások

A kivitelezési költség, az esetleges építési telek ára mellett, teszi ki a teljes építési költség legnagyobb részét. Mint említettük a tervezéssel és a telekkel kapcsolatosan leírtakban, a kivitelezési díj alakulása jelentős mértékben függ ezektől a kivitelezést megelőző szakaszoktól.

A kivitelezési díjról és az árról – mitől függ a mértéke?

Értelemszerűen a kivitelezési költség nagyban múlik azon is, hogy mi az építtető igénye, milyen költségszintű kialakítást képzel el.

műszaki ellenőrzés 1A kivitelezési költséget továbbá meghatározzák az adott időszak építőanyag árai, valamint hogy a kivitelezési feladatot az építtető milyen konstrukcióban adja ki – generál kivitelező vagy szakágankénti (esetleg munkanemenkénti) fővállalkozó bevonásával.

Ezek mellett az adott régióban általánosan kialakult árak határozzák meg a kivitelezési díjat (kereslet-kínálat összefüggésében).

A kivitelezői díjról és az értékéről – mennyiben befolyásolja a minőség?

ház kivitelezés 1Nagyban befolyásolja. Ha ugyanarra a munkára három kivitelező ad ajánlati árat, akkor az a legértékesebb ezek közül, amelyik a legjobb minőségben dolgozik. És ezúttal a minőséget kiterjesztve értelmezzük, az építési minőség mellett ideértve a határidőre való teljesítést, és az építtetővel való kapcsolattartást, készséget. Sajnos ezzel sok építtető akkor szembesül igazán, amikor rossz kivitelezőt választ. Ilyenkor derül ki, hogy a drágább ajánlat is olcsóbb lett volna, mint a rossz választás.

Mindez elkerülhető, ha szakembert von be, aki előminősíti az ajánlattevőket és szakmai szigorral, de konstruktívan kíséri végig a kiválasztott kivitelezőt.

A kivitelezési költségről – mennyiért tudunk mi építeni? A táblázat ne tévesszen meg senkit

A szakmai fórumokon fellelhető tájékoztatás alapján a különböző fajtájú építményeket a következő táblázatban található 2014-es egységáron (nettó díj / nettó m2) lehet felépíteni – a tervezett igényszinttől függően minimális eltérésekkel. A kalkuláció kulcsrakész épülettel számol, megújuló energia hasznosítása, és az épületen kívüli külső munkák költsége nélkül.

Épületkategória nettó Ft / nettó m2
1. Családi ház (pincézetlen) 250.000
2. Szabadonálló társasház 242.000
3. Irodaépület 310.000
4. Raktárépület 172.000

Felhívjuk a kedves olvasó figyelmét, hogy ezen árak láttán nem kell megijedni.

műszaki ellenőrzés 2Ezektől az áraktól sokkal olcsóbban lehet épületet felépíteni, főleg ha az általunk alkalmazott munkamódszer szerint – valamennyi folyamat együttes kezelése, és alkalmazott tervezési valamint építésszervezési módszerünk – történik a beruházás. A megoldás lehetővé teszi, hogy megújuló energia használatával – és annak járulékos elemeivel, mint például a felületfűtés és hőszivattyú – a fenti árak 20-40 százalékával kedvezőbb kivitelezési költséggel valósuljon meg épülete.

Kapcsolatainkat, szaktudásunkat és innovációs készségünket felhasználva tesszük lehetővé, hogy az építési feladatok alacsonyabb kivitelezési díjjal és a legjobb minőségben készüljenek el.

Amennyiben a leendő ingatlanjával kapcsolatos elképzeléseit a lehető legkedvezőbb költséggel, és a legjobb minőségben szeretné létrehozni, szavazzon bizalmat szakmérnöki csapatunknak.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és szívesen adunk további tájékoztatást!

+36 70 325 6685
  • Facebook share icon
  • Twitter share icon
  • Google Plus share icon
  • Pinterest share icon
  • Share on Linkedin
  • Kivitelezés | Építési Költség megosztása email-ben