Tervezés – hogy az építtető a megálmodott formát, és racionális költségű műszaki tartalmat kapjon

A tervezési díjról és a tartalomról

A tervezési munkadíjra történő kiadás általában a kivitelezési díj néhány százaléka. Bizton állíthatjuk, hogy a tervezés munkafolyamata legalább olyan fontos – ha nem fontosabb – mint a helyes építési telek, használt ingatlan kiválasztása.

családi ház tervezés 1A tervezés két-három fő fázisra tagolódik, attól függően, hogy mi az építtető igénye. Ezek a fázisok a koncepcióterv, az építési engedélyezési terv és a kiviteli terv. Az egyes tervek szakági munkarészekre tagolódnak, mint az építészeti, tartószerkezeti, épületgépészeti és épületvillamossági. Ezek mellett még a tervezendő épület funkciójától függően további, speciális munkarészek is szükségeltethetnek.

A tervezési díjról – mitől jó a terv?

A terveztetés folyamata – látván milyen sok elemből állhat össze – időigényes lehet, de mindenképp érdemes a megfelelő időt rászánni azért, hogy kellően átgondolt és alapos legyen.
SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-340Mint láthatjuk, nem a tervezési költség a legszámottevőbb a teljes építési költséget tekintve, de a tervezés rendkívüli módon befolyásolja, hogy a kivitelezési költség mennyi lesz. Nagy a szakmai felelősség is, mert a tervezőnek tisztában kell lennie, hogy a megrajzolt tervből következő kivitelezési költség mennyi lesz. A tervbe kerülő szerkezeti megoldások építési költségéről a tervezőnek célszerűen tájékoztatást kellene adnia az építtetőnek – de valljuk be, ezt manapság kevés kolléga teszi meg a kellő alapossággal. Pedig a tervezési díj által megfizetett szolgáltatás elvi része, hogy informálja az építtetőt, mennyibe fog kerülni a megtervezett épület. Nem szabad abba a helyzetbe kerülni, hogy az az álom kerül a tervekbe, amivel kapcsolatban a kivitelezés előtt szembesül az építtető, a terv szerinti megvalósításra nem futja a keretből.
belsőépítészeti tervezés 1
Összegzésképpen – a tervezés költsége, a tervezési díj sok további költséget határoz meg, ezért kiemelten fontos a jó funkcionális- és formatervezés mellett az építtetőre szabott építési-tervezési költséghatékonyság.

Terveink által elsőrangú funkcionális elrendezést és formát adunk, és várható kivitelezési költségkövetéssel kísérjük a tervezést. Az épületenergetikai megoldásokat a legjobb ár-érték arány szerint alakítjuk ki, az építtető igényére szabva.

Amennyiben a leendő ingatlanjával kapcsolatos elképzeléseit a lehető legkedvezőbb költséggel, és a legjobb minőségben szeretné létrehozni, szavazzon bizalmat szakmérnöki csapatunknak.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és szívesen adunk további tájékoztatást!

+36 70 325 6685
  • Facebook share icon
  • Twitter share icon
  • Google Plus share icon
  • Pinterest share icon
  • Share on Linkedin
  • Tervezés | Építési Költség megosztása email-ben